Vegan Brownie Σοκολάτας με το Υποκατάστατο Αυγού vEGGs της Cultured Foods
| On Ιαν18,2022Επιτέλους μια συνταγή για brownies χωρίς αυγό για εμάς τους vegans που μας αρέσουν τα σοκολατένια γλυκά. Το ιδιαίτερο που έχει αυτό το γλυκό είναι ότι θα σας θυμίσει σε γεύση και υφή τα soft kings που αγόραζα συχνά από το supermarket πριν τη μετάβασή μου και στερήθηκα στη συνέχεια. Τέτοιου είδους γλυκά έχουν συνήθως αυγά στο μείγμα, που τους δίνουν αυτή την ιδιαίτερη υφή καθώς τα τρώτε με αφράτη συνοχή και πολύ confy αίσθηση. Όταν προσθέσαμε στον κατάλογό μας το υποκατάστατο αυγού vEGGs της Cultured Foods, που αντικαθιστά τα αυγά στα γλυκά που θέλουν φούρνο, έβαλα στόχο να το δοκιμάσω.
Με την ευελιξία που μου δίνει πλέον αυτό το υποκατάστατο, έψαξα και βρήκα μια δοκιμασμένη συνταγή για brownies ώστε να τα δοκιμάσω πρώτη φορά χωρίς αυγά. Απαιτεί βασικά συστατικά που έχουμε στην κουζίνα μας, κι αν δεν τα έχετε μπορείτε να τα βρείτε και αυτά στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα με συνδέσμους που θα παραθέσω πιο κάτω κατά την αναφορά τους. Μια συνταγή καθόλου δύσκολη, χωρίς να λερώσετε πολλά σκεύη και που θα σας πάρει ελάχιστα λεπτά για να φτιάξετε το μείγμα. Όσο για το αποτέλεσμα, είναι αληθινά απίθανο! Τα brownies βγήκαν γυαλιστερά, μαλακά, πάρα πολύ γευστικά και γεμάτα με την πλούσια γεύση της σοκολάτας.
Υποκατάστατο αυγού σε σκόνη Cultured Foods Vegan 102gr
-
-
€5.60€4.67 με ΦΠΑΔιαβάστε περισσότερα
Υποκατάστατο αυγού σε σκόνη Cultured Foods Vegan 102gr
Τα vEGGs είναι 100% φυτικό υποκατάστατο αυγού κατάλληλα για παρασκευάσματα φούρνου, τη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική σε συνταγές που χρησιμοποιείται το αυγό.
Απλώς αναμίξτε τη σκόνη vEGGs με νερό και δείτε ότι μετατρέπεται σε αυγό vegan σε μόλις 3 λεπτά!
-
€5.60€4.67 με ΦΠΑΔιαβάστε περισσότερα -
Για την συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε κρυσταλλική καστανή ζάχαρη, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλάτι και σταγόνες σοκολάτας. Στη συνέχεια, προσθέσουμε επιπλέον:
2 αυγά vEGGs – Πιο κάτω στο κείμενο θα δούμε πώς ετοιμάζουμε τα αυγά vEEGs από τη σκόνη του υποκατάστατου και θα προσθέσουμε σε αυτά και λίγο νερό ώστε να πετύχουμε την υγρή, αφράτη υφή των μπράουνις στο ταψί χωρίς άλλα πρόσθετα. Και επειδή αυτή η συνταγή δεν περιέχει μπέικιν πάουντερ, τα vEEGs είναι απαραίτητα για να βοηθήσουν τα μπράουνις να αφρατέψουν στο φούρνο.
Ζάχαρη άχνη – Το κόλπο για να φτιάξετε σπιτικά μπράουνι που θα θυμίζουν την αφράτη υφή των soft kings είναι η άχνη ζάχαρη. Η άχνη ζάχαρη περιέχει άμυλο αραβοσίτου για να μην πετρώνει, ενώ παράλληλα βοηθά τη ζύμη να πήξει χωρίς τα χημικά πρόσθετα που θα βρείτε σε ένα έτοιμο μείγμα.
Σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη – Χρησιμοποιήσαμε κακάο με 10%-12% λιπαρά και πλούσια γεύση που θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Φροντίστε να το κοσκινίσετε για να διαλυθούν οι σβόλοι που τυχόν μπορεί να έχουν σχηματιστεί.
Λάδι – Χρησιμοποιώ ελαιόλαδο λατζιμάς γιατί είναι αυτό που έχω στη διάθεσή μου και μου αρέσει η πλούσια γεύση του.
Εκχύλισμα βανίλιας bourbon – 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια ενισχύει πραγματικά τη γεύση σοκολάτας. Χρησιμοποίησα υγρό εκχύλισμα από φυσική βανίλια, βέβαια στο εμπόριο υπάρχουν διάφορες ποιότητες και μπορείτε να την βάλετε και σε σκόνη.
Αυτό είναι! Αυτά τα αφράτα σπιτικά μπράουνι είναι τόσο εύκολα. Ας προχωρήσουμε στο διασκεδαστικό μέρος, την εκτέλεση!
Ετοιμάστε τα αυγά vEEGs
Στη συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε 2 αυγά vEGGs που φυσικά είναι υποκατάστατα των κανονικών αυγών που θα υπήρχαν στη συμβατική συνταγή.
Για να φτιάξουμε ένα αυγό vEEGs αναμιγνύουμε 5ml της σκόνης που θα βρούμε μέσα στη συσκευασία με δύο κουταλιές της σούπας νερό που αντιστοιχούν σε 50ml. Τα ογκομετρικά κουταλάκια θα τα βρείτε μέσα στη συσκευασία, ώστε να σας είναι πιο εύκολο. Ανακατεύουμε απαλά για 3 λεπτά, ώστε το ρευστό μείγμα να γίνει πιο πηκτό και να μοιάζει με τον κρόκο του αυγού. Κατά τη διαδικασία θα μυρίσει το υγρό έντονα σαν αυγό, μιας και περιέχει μαύρο αλάτι Ιμαλαίων Καλα Ναμάκ.
Υλικά:
300gr κρυσταλλική καστανή ζάχαρη demerara
150gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100gr κακάο 10%-15% σε σκόνη, κοσκινισμένο αν έχει σβώλους
60gr ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη αν έχει σβολιάσει
1/2 φλιτζάνι κομματάκια μαύρης σοκολάτας (καρδούλες σοκολάτας biovegan)
3/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
2 vEEGs
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο λατζιμάς
2 κουταλιές της σούπας νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια bourbon
Τα vEGGs με το νερό θα βοηθήσουν το μείγμα να μείνει αφράτο και να φουσκώσει ελαφρά, ώστε να γίνουν μαλακά και να έχουν τέλεια υφή στο στόμα. Η άχνη ζάχαρη περιέχει ελάχιστη ποσότητα αμύλου αραβοσίτου, το οποίο βοηθά να πήξει το κουρκούτι χωρίς τα χημικά πρόσθετα που θα υπάρχουν στα έτοιμα μείγματα.
Εκτέλεση
Αρχικά, ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και τα υγρά υλικά ξεχωριστά σε δύο μπολ.
Προσθέστε στο ένα μπολ και ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη κακάο, τα κομματάκια σοκολάτας και το αλάτι. Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε μαζί τα vEGGs, το ελαιόλαδο και το νερό.
Στη συνέχεια, αναμιγνύουμε τα υγρά και τα στερεά υλικά. Ρίξτε αργά με κουταλιές το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Η ζύμη που θα σχηματιστεί θα είναι πηχτή και αρκετά ρευστή!
Στη συνέχεια, αδειάστε τη ζύμη σε ένα ταψί τετράγωνο 20×20 εκατοστών στρωμένο με λαδόκολλα. Χρησιμοποιήστε μια λαστιχένια σπάτουλα για να απλώσετε τη ζύμη και στις τέσσερις πλευρές του ταψιού και να εξομαλύνετε την κορυφή. Αν έχετε ένα ταψί με επιφάνεια 40×40 εκατοστών διπλασιάστε την ποσότητα των υλικών για να χωρέσει.
Τέλος, ψήστε! Μεταφέρετε το ταψί σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στου 160 βαθμούς Κελσίου και ψήστε για περίπου 40 με 45 λεπτά, μέχρι η οδοντογλυφίδα να τρυπά το brownie και να βγαίνει με μερικά μόνο σημάδια. Δε θα βγαίνει τελείως καθαρή γιατί εσωτερικά το γλυκό αυτό θα παραμείνει μαλακό και θα υπάρχει λιωμένη σοκολάτα.
Βγάλτε το brownie από το φούρνο εγκαίρως ακόμα και αν νομίζεται ότι θέλει κι άλλο στο φούρνο. Αργότερα θα διαπιστώσετε ότι όταν κρυώσει θα σφίξει και αν το παραψήσετε μπορεί να γίνει σκληρό. Αφήστε το brownie να κρυώσει εντελώς πριν τα κόψετε σε φέτες και τα σερβίρετε.
Αποθηκεύστε τυχόν υπολείμματα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη μέχρι και για ένα μήνα.
Τα brownies είναι ένα γλυκό που μας χαλαρώνει, μας διασκεδάζει και μας ικανοποιεί. Μπορείτε να παίρνετε μαζί σας μερικά κομματάκια κατά τη διάρκεια της μέρας για ένα γρήγορο και εύκολο γλυκάκι ή απογευματινό σνακ!
Στο eshop μας θα βρείτε όλα τα προϊόντα που αναφέρονται στο άρθρο καθώς και άλλα προϊόντα vegan για γλυκά και αρτοσκευάσματα χωρίς γάλα και αυγά. Όπου κι αν είστε στην Ελλάδα και την Κύπρο θα τα φέρουμε στο σπίτι σας για να τα δοκιμάσετε και να τα απολαύσετε! Καταχωρήστε την παραγγελία σας εύκολα μέσα σε λίγα λεπτά!
Προϊόντα που αναφέρονται στο άρθρο
Υποκατάστατο αυγού σε σκόνη Cultured Foods Vegan 102gr
-
-
€5.60€4.67 με ΦΠΑΔιαβάστε περισσότερα
Υποκατάστατο αυγού σε σκόνη Cultured Foods Vegan 102gr
Τα vEGGs είναι 100% φυτικό υποκατάστατο αυγού κατάλληλα για παρασκευάσματα φούρνου, τη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική σε συνταγές που χρησιμοποιείται το αυγό.
Απλώς αναμίξτε τη σκόνη vEGGs με νερό και δείτε ότι μετατρέπεται σε αυγό vegan σε μόλις 3 λεπτά!
-
€5.60€4.67 με ΦΠΑΔιαβάστε περισσότερα -
Κακάο βιολογικό 10-12% Βιοαγρός 200gr
Κακάο ημιαποβουτυρωμένο με 10-12% λιπαρά για πλούσια απόλαυση στο ρόφημα και τις γλυκές σας δημιουργίες με χαμηλά λιπαρά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το κακάο με χαμηλά λιπαρά για επιδόρπια, κέικ, πουτίγκες ή κρέμες. Είναι ιδιαίτερα απολαυστικό για να φτιάξετε ρόφημα ζεστής σοκολάτας.
-
€3.46€3.14 με ΦΠΑΠροσθήκη στο καλάθι -
Εκχύλισμα βανίλιας bourbon βιολογική Cook 40ml
-
-
€22.18€20.16 με ΦΠΑΠροσθήκη στο καλάθι
Εκχύλισμα βανίλιας bourbon βιολογική Cook 40ml
Ένα φυσικό βιολογικό συμπύκνωμα βανίλιας από τους λοβούς βανίλιας bourbon για να αρωματίσετε εύκολα όλα τα είδη των παρασκευασμάτων ζαχαροπλαστικής.
-
€22.18€20.16 με ΦΠΑΠροσθήκη στο καλάθι -